Inspirationsmøde, Hindsholm
Design: Emmeline & Anneli

Inspirationsmøde i Mesinge, Hindsholm

Slutter
Viby Sognegård
Viby Bygade, 5370 Mesinge

Vil du være en del af et fødevarefællesskab, og herigennem bidrage til den lokale og bæredygtige fødevareproduktion på Hindsholm? Med fællesskabsbaseret jordbrug får du mulighed for at støtte de lokale producenter og til gengæld modtage friske og lokaltproducerede produkter, og samtidig få mulighed for at se dine lokale jordbrugere i øjnene og stille spørgsmål til deres produktion i forhold til f.eks. bæredygtighed og dyrevelfærd.

KOM TIL INSPIRATIONSMØDE OG HØR MERE

Vi vil gerne drøfte disse visioner med en større kreds af beboere på Hindsholm og vil derfor gerne invitere til
et inspirations- og debatmøde i Viby Sognegård:

Onsdag den 28/6 2023 kl. 17-19 inkl. en let anretning af lokale råvarer.

Deltagelse er gratis men kræver forhåndstilmelding af hensyn til maden.
Tilmeld dig ved at skrive til én fra initiativgruppen (Toke Halskov Kristensen - mobil 27216513, e-mail: toke@halskovkristensen.dk eller Morten Kromann - mobil 40329341, fastnet 65342208, e-mail: mortenkromannmaale@gmail.com)

Deadline: 26/06

På mødet vil du kunne høre om arbejdsgruppens visioner, møde lokale småskalaproducenter samt høre oplæg fra Niklas Milthers fra Nordhøj Permakultur på Sydfyn. Niklas vil fortælle om sin spændende virksomhed - få et smugkig hér: http://www.nordhøjgård.dk/. Vi skal også snakke om, hvad der er interesse for at gå videre med, og hvordan vi i fællesskab kan skabe mere bæredygtig fødevareproduktion på Hindsholm.

Hold dig ikke tilbage, hvis du har spørgsmål, kommentarer eller har lyst til at være med i det forberedende arbejde – du skal være hjerteligt velkommen!

Ærtebjerg Jordbrug

BAGGRUND

Som en del af BLUP-projektet – Bæredygtig Lokal Udviklingsproces – har vi i en arbejdsgruppe gennem det seneste år drøftet visioner og strategier for, hvordan vi i vores lokalområde – i Måle og Viby og på Hindsholm - kan fremme en lokal og bæredygtig fødevareproduktion på en måde, så vi også styrker de lokale fællesskaber. Vi har set på en række initiativer, som i disse år spirer frem både i Danmark og i udlandet, som vi lokalt kan lade os inspirere af.

I USA såvel som rundt om i Europa er der i de senere år etableret tusindvis af lokale fødevarefællesskaber, som styrker lokale økonomier, skaber arbejdspladser og fungerer som en borgerdrevet og bæredygtig omstilling af de lokale fødevaresystemer. Et fødevarefællesskab er et solidarisk samarbejde mellem forbrugere og producenter, som giver lokale jordbrugere tryghed og fleksibilitet og lokale forbrugere billigere, mere varierede og friskere råvarer. I Norge er der nu 56 af slagsen og i Danmark vokser antallet også. Her på Fyn er Nordhøj Permakultur ved Vester Skerninge et eksempel på de mange mindre regenerative landbrug og markedshaver, som i disse år spirer frem over hele landet.

Inspirationsmødet er støttet af Kerteminde Landsbyråd, NOAH og Fonden for Økologisk Landbrug

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!