Miljø & Mad #2: Biomasse
Miljø & Mad #2: Biomasse. Foto: Calibas, wikimedia - NOAH har skrevet teksten på billedet

Miljø & Mad #2: Biomasse - hvorfor brænder vi vores kulstoflagre op?

Slutter
Folkets Hus, 1. sal
Stengade 50, 2200 Kbh N
Tilmelding

Kom til filmforevisning med efterfølgende oplæg fra en af verdens førende forskere indenfor biomasse til energi og afsluttende gratis fællesspisning.

Bemærk: Eventet er på engelsk og er arrangeret i samarbejde med vores allierede hos Global Aktion og Transform Danmark.

Torsdag d. 19. januar 2023 sætter vi fokus på Danmarks problematiske afbrænding af verdens træer til energi. Efterfølgende er der økologisk, plantebaseret aftensmad.

Vi viser en kort film produceret af billedkunstner August Honoré Rønne der med et poetisk greb følger biomassens vej fra Estland til Danmark.

Efter filmen er der oplæg og debat med en af verdens førende forskere indenfor biomasse til energi, Mary Booth fra Partnership for Policy Integrity. Mary er i Europa i forbindelse med EU-forhandlingerne omkring direktivet om vedvarende energi, og hun skal deltage i møder i Berlin og Bruxelles.

I øjeblikket er de europæiske kraftvarmeværker ved at brænde Europas kulstoflagre af og blandt det vigtigste, der nu skal besluttes i EU, er, hvilke betingelser, der skal stilles op for afbrænding af træ til energi fremover.

Aftenens program:

17.00: Velkommen
17.05: Filmvisning med billedkunstner August Honoré Rønne
17.45: Oplæg af ekspert i økosystemer Mary Booth
18.30: Debat med August og Mary
19.00: Fællesspisning

Tilmelding nødvendig - vi ses!

 

Tilmelding

  • Aktuelle Start
  • Preview

Tilmeld

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!