Miljø & Mad #7
Miljø & Mad #7

Miljø & Mad #7: Colombia, økologi og politik

Slutter
Studiestræde 24, Kbh K - ind i gården og til højre op af trappen til stueetagen
Tilmelding

En aften om madsuverænitet i selskab med aktivister fra Tierra Libre, Colombia.

NOAH inviterer til syvende omgang af Miljø & Mad, hvor du igen vil kunne blive oplyst om et miljøpolitisk emne og få fyldt maven med lækker, økologisk og plantebaseret mad - det hele ganske gratis!

Denne gang har vi besøg af Tierra Libre fra Colombia og temaet er madsuverænitet. Sammen vil vi undersøge, hvordan lokal organisering af småbønder spiller sammen med nationale og internationale politikker på vejen mod en retfærdig og bæredygtig produktion af mad. Og vi vil debatere hvad madsuverænitet betyder for social retfærdighed i klimaforandringernes tid.

Tierra Libre fra Colombia vil fortælle om deres arbejde med småbønder for at fremme bonderettigheder og madsuverænitet, herunder særligt kvinders rolle i en lokal, bæredygtig og uafhængig madproduktion. De vil forklare, hvordan de arbejder fra det lokale henimod det nationale for at skabe en national agroøkologisk bevægelse, samt hvordan de samarbejder med Colombias nye progressive regering for at skabe en national plan for økologisk produktion.

Er det virkelig rimeligt og naturligt, at det danske landskab dækkes af dyrefoder, samtidig med at der importeres enorme mængder soja fra Latinamerika? Emil Brix fra NOAH vil tale om paradokserne i EU's landbrugspolitik og naturbeskyttelse, samt hvordan de bidrager til naturødelæggelse og menneskerettighedskrænkelser i Latinamerika.
 

17:15 Velkommen 

17:30 Tierra Libre præsenterer deres lokale og nationale arbejde for madsuverænitet

18:15 NOAH fortæller om EU’s landbrugspolitik og dens konsekvenser i Danmark og Latinamerika. 

19:00 Vegansk og økologisk mad

Du kan finde lokalet ved at gå ind af porten ved Studiestræde 24 og til højre op af 5 trin gennem terrassen til stueetagen.

Der vil være spansk - dansk oversættelse

Finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers.

Tilmelding

Navn

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!