Nej til at bo på CO2
Grafik: NOAH

NEJ til at BO på CO2

Slutter
Jyderup
Skarridsøgade 37, 4450 Jyderup

Deltagelse: Gratis, men mail gerne til info@miljohf.dk om, hvor mange du/I kommer

Arrangører: Miljøforeningerne Havnsø-Føllenslev og Ren Nekselø Bugt samt Miljøbevægelsen NOAH

Kom og hør miljøforeningernes syn på sagen

Nordvestsjælland er udset til at blive et af verdens største landbaserede CO2-affaldsdepoter, hvor ”CO2 Storage Kalundborg” vil deponere over 300 millioner ton CO2 under folks huse, lokalsamfund og naturområder. Depotet vil strække sig over store dele af Kalundborg, Holbæk og Odsherred kommuner og ud under Nekselø og Sejerø bugterne.

Breve er sendt til lodsejerne i området for at presse dem til at tillade seismiske undersøgelser på deres ejendomme. Skibe, specialkøretøjer og materiel til de seismiske undersøgelser er ankommet og klar til at gå i gang i naturområderne i de tre kommuner, til lands og til vands.

Kom og hør om de seismiske undersøgelser og om problemerne ved fangst, transport og lagring af CO2 (CCS). Hvor stammer idéen om CCS fra, og hvilken rolle spiller EU, Folketinget og lokalpolitikerne? Hør om den voksende lokale modstand og kampagnen Nej til at bo på CO2.

Efter oplæggene slippes debatten fri.

PROGRAM

Velkomst v. Rikke Volf, formand Miljøforeningen Havnsø-Føllenslev (MHF) og Henrik Harboe, formand Miljøforeningen Ren Nekselø Bugt (RNB).

Palle Bendsen, NOAH om CO2-fangst, transport og lagring (CCS) og EU’s rolle.

Kim Ejlertsen, MHF, Ulemper og risici for mennesker, natur og lokalsamfund. CO2-fangst på ARGO? Hvorfor er Havnsø-strukturen en dårlig udpegning?

Jan Brunchmann MHF, Seismiske undersøgelser i beskyttede naturområder. Hvad skal målingerne bruges til og i hvis interesse? Hvad gør kampagnen Nej til at bo på CO2? Og hvad kan I gøre?

PAUSE med forfriskning. Ca. 15.00 - 15.15

PANEL v. oplægsholderne og Henrik Harboe. Spørgsmål og kommentarer fra salen.

Opsamling og afrunding v. Henrik Harboe (RNB) og Rikke Volf (MHF). Hvad kan den enkelte gøre nu?
 

Arrangementet er finansieret med tilskud fra Europa-Nævnet og Den Almennyttige Fond af 15. september 1968. Ansvaret for indholdet er alene tilskudsmodtagers.
 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!