Stop Baltic Pipe - demonstration // Odense

Stop Baltic Pipe - demonstration i Odense

Slutter
Flakhaven
Odense

Kun gennem fælles, folkelig modstand får vi stoppet Baltic Pipe. Kom til demonstration i Odense

Danmark vil være et fossiltfrit samfund i 2050, regeringen har lavet en bindende klimalov, og vi har underskrevet Paris-aftalen. Alligevel går regeringen stik imod disse løfter og lægger en gasledning på tværs af landet.

Det er uforståeligt for mange borgere, såvel som forskere på området. Og lørdag d. 7. marts vil demonstranter vise deres modstand i Flakhaven i Odense.

Projektet Baltic Pipe er et EU-støttet projekt. Det er et samarbejde mellem det danske energiselskab Energinet og det polske GAZ-SYSTEM S.A., der ifølge planen skal transportere 10 milliarder m3 gas om året fra Norge, på tværs af det danske land til Polen. Den danske stat står til at betale halvdelen af de 12 milliarder kroner, projektet er budgetteret til. Gasrørsledningen skal føres 230 km over dansk landjord, og går bl.a. ud over fredede naturområder og private lodsejeres grund.

Investeringsplanerne for Baltic Pipe-projektet afhænger af et fortsat salg af fossilgas, så ved at investere milliarder af kroner i dette projekt, fordrer den danske stat reelt set den fortsatte brug af fossil energi. Fossilgas medfører CO2 udledninger, samt stor risiko for udledninger af metan og umuliggør derfor overholdelsen af Paris-aftalen og en rettidig og retfærdig grøn omstilling.

Foruden de store problemer med Baltic Pipe i forhold til klima, miljø og biodiversitet, har den demokratiske proces omkring beslutningen af Baltic Pipe også været under al kritik. Der har været minimalt kendskab til Baltic Pipe i offentligheden - Byggeprojektet blev sat i gang i december 2019, og gasrørsledningen forventes færdig i efteråret 2022, og alligevel er projektet ikke alment kendt i befolkningen. Stort set ingen politikere ønsker at udtale sig om projektet. Derudover har private lodsejere, som skal lægge jord til projektet, haft meget ringe muligheder for indsigelser, og anlæggelsen af Baltic Pipe er i praksis blev tromlet ned over de lokale borgere, som berøres af projektet i deres hverdag.

Vi siger med vores demonstration NEJ TAK! til Baltic Pipe - for klimaet, for naturen, for økonomien, for de lokale, der lægger baghave til og for demokratiet, der synes at være omgået i stilhed.
Vi må tage politikkerne på deres grønne ord.

Ved sidste valg viste Danmarks borgere, at der er flertal for en grøn omstilling, og nu virker det til, at den danske stat har brug for hjælp til at få det til at ske. Kun ved massiv folkelig opbakning kan projektet stoppes, dette er set før bl.a. i Sverige og Frankrig.
Det er vores pligt som borgere i et demokratisk land at vise vores utilfredshed. Demonstrationen har til formål at sprede information om projektet og fremme modstanden mod Baltic Pipe.
Kom og vær med!

Program:
11.00: Velkomst ved Kirsten Henriksen
- Tale: Tobias Jakobsen, Baltic Pipe - Nej tak
- Tale: Jesper Bisgaard Sanden, berørt lodsejer
- Tale: Kirsten Gullmaj Nielsen, Bedsteforældrenes Klimaktion
11.30: Musik
11.45: March igennem Odenses gader
12.15: Taler (fortsat)
- Tale: Maja Parsberg Madsen, Extinction Rebellion
- Tale: Jacob Sørensen, NOAH

Demonstrationen er planlagt af:
Bedsteforældrenes Klimaaktion Fyn
Baltic Pipe Nej Tak
Extinction Rebellion Odense
Oprørte og berørte Lodsejere i nærområdet
Mellemfolkeligt Samvirke Odense
________________________________

 

Hvorfor sige 'NEJ' til Baltic Pipe?
- For klimaet: Mere fossil infrastruktur forsinker den grønne omstilling.
- For økonomien: Slår projektet fejl ender borgerne med regningen.
- For de lokale: Projektet vil berøre tusindvis af borgere landet over.
- For demokratiet: Inklusionen af berørte borgere har været minimal.Læs mere på https://noah.dk/balticpipe

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!