• Bog
  • 121 sider

Det kunne være skønt

En fortælling om en storby i 1973 – byen er København. En by i fare først og fremmest på grund af privatbilismen. Bogen viser, hvordan NOAH-aktive dengang forestillede sig, at udviklingen kunne ændres, så det blev skønt at bo og være i København.

21. september 1973 · Kl. 11:30 Materiale
  • Fag: Naturgeografi Natur/teknologi Samfundsfag
  • Målgruppe: 7-10. klasse Gymnasie/ungdomsuddannelser
  • ISBN: 978-87-91237-83-6
  • Emner: Transport

I 1973 var der en plan om at ødelægge søerne i København med en 6 spors motorvej, der skulle forbinde Lyngby motorvejen med en miniudgave af New York, nemlig Cityplan Vest.

Der var en masse cykel-demonstrationer i 70´erne, der kulminerede i en kæmpestor stjerne demonstration som sluttede foran Københavns Rådhus, hvor det blev forlangt
at dette tåbelige motorvejs projekt igennem København blev nedstemt. Det lykkes - og derfor kan du i dag se de gamle vandkanaler/søerne i deres helhed rundt om det gamle København.

NOAH var med til at stoppe dette “Sørings-projekt” og her kan du se og læse de argumenter, vi vandt på, dengang. Siden er der ikke sket andet, end at der er kommet endnu flere biler og at mange er blevet generet af støjen fra de enormt kostbare metrobane anlæg. Der er stadig brug for en aktiv kamp for at få “bilerne ud af byen”, så opdater bogen!

Opgave:

Sådan så tallene og Københavns situation ud i 1973.

Hvordan er tallene her i 2017? og hvordan vil du/I beskrive trafik situationen i den by, du bor i? Kan du/I se nye løsninger?

Brug Trafikbogens sider til at lave en nutidig opdatering og send NOAH et link, som vi da vil vise her.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!