• Holdningspapir
  • 28 sider

Fra falske løfter til reelle løsninger

Sådan navigerer du i virksomheders og regeringers greenwashing

18. februar 2024 · Kl. 07:38 Materiale

De mange kriser, som vi står overfor, fra klimaforandringer og tab af biodiversitet til forarmning af jorden og ødelæggelse af økosystemer, bliver brugt af store virksomheder og regeringer som en mulighed for at fremme nye teknologier og markedsbaserede virkemidler, som de hævder, kan hjælpe med at løse kriserne. 

Disse "løsninger", som promoveres af virksomhederne, er imidlertid designet til at opretholde status quo eller øge virksomhedernes magt og profit. I stedet for at løse de problemer, de hævder at adressere, gør “løsningerne” situationen værre. 

De bruges også til at overtale regeringer til ikke at handle så hurtigt, som det er nødvendigt, men i stedet bevæge sig i et tempo, bestemt af virksomhederne.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!