Youth in transition
Foto: Youth in transition

Youth in Transition Den bæredygtige omstilling er for alle unge - også dem ‘stadig på vej’

Her i begyndelsen af det nye år har vi godt nyt til alle, der beskæftiger sig med at gøre kampen for en bæredygtig fremtid mere inkluderende.

3. januar 2022 · Kl. 15:38 Nyhed

NOAH har i samarbejde med fem andre aktører i et europæisk partnerskab kastet sig ud i at undersøge, hvordan vi kan gøre bæredygtighed og grøn dannelse mere inkluderende og relevant for marginaliserede unge. Især vil vi udforske brugen af kunst og kreativitet samt blandet offline og online læring i en engagerende og eksplorativ undervisning.

På Sicilien arbejder Don Bosco 2000 med hjælp fra Gaia Education (Scotland) på en online platform og laboratorie for vidensdeling mellem unge og undervisere. Don Bosco arbejder intensivt med unge immigranter og har særlig erfaring med kreative startups og brug af sociale medier.

I Østrig samarbejder Plattform Footprint og HAUP (Hauptschule für Agrar und Umweltpädagogik) om en teacher training handbook, der skal være fyldt med de kendte metoder og øvelser fra f.eks. Gaia Education, blandet med kunst og kreativitet og delvist omformet til et online format.

I Danmark samarbejder NOAH med LØS (Landsforeningen for økosamfund) om at skabe et levende og langvarigt praksisfællesskab omkring undersøgelsen af, hvordan vi inkluderer og lytter til unge, som står lidt på kanten af “det gode selskab”, og får bragt deres perspektiver og virkeligheder i spil i bæredygtig dannelse. Med i vores praksisfællesskab har vi også FGU Østerbro, Vedvarende Energi, Ung Energi samt flere eksterne kunstnere. 

I foråret 2022 foregår det konkrete arbejde på FGU Østerbro, hvor vi vil inkludere, udfordre og lytte til elever fra linjerne dans og scenekunst, design og genbrug, musik samt dansk. Gennem workshops mellem undervisere og praktikere fra FGU, NOAH og LØS bliver vi klogere på bæredygtighed, dannelse og denne målgruppe. Gennem workshops med eleverne på især dans og scenekunst samt design og genbrug udforsker vi hvad bæredygtighed vil sige samt de forskellige undervisningsmetoder i samarbejde med de unge.

Forløbet på FGU vil ende ud i en superflot og spændende produktion fra dans og scenekunst til holdets afgang i juni, hvor elever giver deres bud på emnet og på deres håb og drømme for fremtiden. 

Til juni har vi desuden den online platform og laboratorie samt vores teacher training handbook til at dele med alle jer.

Så hold jer opdateret her på hjemmesiden! I løbet af året er vi klar på Instagram, Twitter og Facebook, så I kan følge arbejdet og være med til at blive klogere på, hvordan vi får endnu flere med ombord.

Youth in Transition er et strategisk partnerskab støttet af Erasmus + programmet under EU 

EU logo

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!