Visualisering af motorvej
Visualisering af bredden af planlagt motorvejs passage af Værebro Å. Foto: Danmarks Naturfredningsforening

Transport En motorvej til 2,934 milliard skattekroner fra Tværvej til Frederikssund er udtryk for kulsort transportpolitik.

Den planlagte motorvej er unødvendig, giver kraftig trafikvækst, er ødelæggende for natur, klima og den undergraver bæredygtige trafik. 

21. februar 2022 · Kl. 16:37 Høringssvar

Den 28. juni 2021 blev der indgået et transportforlig mellem en stribe partier. I forliget indgår en motorvej fra Tværvej til Frederikssund. Byggestart er efter aftalen fastsat til 2026.  Motorvejen er især promoveret af stærke lobbyinteresser for hvem natur, miljø, støj og klima tilsyneladende har ringe eller ingen betydning. Transportforliget blev indgået uden at klimabelastningen blev oplyst. Derfor skal det anstændigvis genforhandles og også  i lyset af, at Statsminister Mette Frederiksen har erklæret sig som grøn i kronik i Politiken den 14. februar 2022.

Læs hele indsigelsen fra Rådet for Bæredygtig Trafik og NOAH ved at klikke på linket herunder.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!