Baltic Pipe føres ud i Østersøen ved Faxe
Baltic Pipe føres ud i Østersøen ved Faxe

Fossil gas EU skaber afhængighed

Som medlem af EU-Specialudvalget for Energi, Forsyning og Klimapolitik bliver NOAH hørt forud for danske beslutninger vedrørende energi, forsyning og klima i EU. Læs vores høringssvar om den 5. PCI-liste, som indeholder Baltic Pipe og 29 andre projekter med fossilgas til en værdi af omkring 100 milliarder kr.

2. december 2021 · Kl. 14:59 Høringssvar

Listen skaber langsigtet afhængighed af fossilgas. Det europæiske gasnet er overdimensioneret, og der er brug for mindre, ikke mere, infrastruktur til gas. Processen med at udvælge projekter til PCI-listen mangler gennemsigtighed og et uafhængigt tilsyn. Samtidig har den fossile brændselsindustri en alt for central rolle i beslutningsprocessen.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!