Gasprojekter

Gas Europæiske organisationer og grupper siger stop for nye gasprojekter i EU

Europa-Kommissionen har foreslået, at EU skal støtte ikke mindre end 112 gasprojekter. Over 100 organisationer og grupper har derfor underskrevet et fælles brev til Europa-Kommissionen, som siger nej til de 112 nye fossile energiprojekter

29. maj 2019 · Kl. 15:50 Nyhed

Vi synes, det er flot, at så mange organisationer er gået sammen om en så stærk besked til Kommissionen. Forhåbentlig vil det gøre indtryk!

Naturgas er – på trods af navnet – et fossilt brændstof. Det skal udfases inden 2040, så det er forkvaklet, når Kommissionen forsvarer sig med, at naturgas er renere end olie og kul. Mere naturgas vil skabe usikkerhed. Se bare på de geopolitiske spændinger, ansøgningen om Nord Stream 2 har skabt. Hvis projekterne gennemføres, vil klimamål og folkelige krav medføre, at gasanlæggene skal pilles ned igen. Dermed vil projekterne vise sig at have været dårlige investeringer, og EU vil tabe en masse penge.

Læs vores brev til Kommissionen.

støttet af Europa-Nævnet

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!