Folkets Biodiversitetsmarch
Folkets Biodiversitetsmarch 2023

Demo Folkets Biodiversitetsmarch

Lørdag d. 3. juni afholdes Danmarks første Folkets Biodiversitetsmarch. Vi marcherer for at kræve politisk handling på den accelererende natur - og biodiversitetskrise, vi står midt i.

24. maj 2023 · Kl. 12:25 Nyhed

Vi har brug for din hjælp! Tag del i opråbet for mere vild natur og biodiversitet ved at sprede ordet om marchen - og vigtigst af alt ved at marchere lørdag d. 3. juni fra Christiansborg Slotsplads kl. 13.00!

DERFOR GÅR VI:

Biodiversitetskrisen raser! Dyre - og plantearter forsvinder med en uset fart, fordi deres levesteder inddrages og ødelægges. Vi er midt i den største masseuddøen, planeten har oplevet de seneste 65 millioner år. Sidste gang, organismer uddøde med så stor hastighed som nu, var da en asteroide udslettede mere end 75 procent af livet på jorden. Det er der, vi er. Over 1 million arter er i øjeblikket truet af udryddelse, og på blot 50 år er klodens vilde bestande reduceret med 70 procent.

Det globale samfund har i FN-regi besluttet sig for omfattende og akut naturbevarelse med en målsætning på 30% beskyttet natur i 2030. Til sammenligning halter Danmark kraftigt bagud med sølle 2,3% beskyttet natur, og det er derfor livsnødvendigt at vi lægger et folkeligt pres for en ambitiøs biodiversitetslov i Danmark, der sikrer 30% natur i 2030.

PROGRAM FOR FOLKETS BIODIVERSITETSMARCH

13:00: Velkomst
13:15: Marchen begynder. (Rute opdateres)
14:30: Marchen ankommer på Christiansborg Slotsplads. Talere, musikere og værter opdateres.
15:30: Tak for i dag

ARRANGØRER:

Den Grønne Ungdomsbevægelse er en landsdækkende bevægelse af unge klimaaktivister, der kæmper for en grøn, retfærdig fremtid.

Folkets Klimamarch er en gruppe af klimaaktivister, der siden 2017 har arrangeret klimamarcher for at øge fokus på klimakrisen og behovet for klimahandling nu.

Begge grupper er partipolitisk uafhængige, og marchen støttes i øvrigt af en lang række organisationer, inklusive NOAH, som alle har til mål at arbejde for en mere bæredygtig fremtid med mere vild natur.

NGO-SUPPORT:

Medarrangører af marchen vil løbende blive opdateret.

Amager Fælleds Venner
Arternes Ambassade København
De Unge Biodiversitetsambassadører
Global Aktion
NOAH
Nyt Europa
Plastic Change

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!