GMO
Grafik: NOAH

GMO Ni organisationer beder miljøminister om at forhindre deregulering af nye GMO'er i EU

Organisationer sendte den 26. januar 2023 et brev til miljøministeren, hvor vi beder Magnus Heunicke om at gå ind i debatten om de nye GMO-metoder: Nye bioteknologier bringer bestøvere i fare og truer de økologiske netværks funktionelle bæredygtighed.

28. januar 2023 · Kl. 14:21 Nyhed

I marts 2023 mødes EU’s Environmental Council (ENVI), hvor man skal drøfte nye GMO'ers indvirkning på biodiversiteten og yderligere forslag om deregulering af nye GMO-metoder fra Udsætningsdirektivet (2001/18/EC). De nye GMO-metoder omhandler bl.a. CRISPR, Talen, ODM, Zinc Fingers, og de kan genetisk manipulere DNA'et i organismer på nye, mere enkle men samtidig mere dybtgående måder end de gamle GMO-metoder.

Afsenderne af brevet beder miljøministeren om at forhindre deregulering af de nye GMO'er i EU, og ønsker at mødes med ministeren før ENVI mødet i marts 2023.

Brevet er vedhæftet nedenfor.

ministerhenvendelse (804.23 KB)

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!