FMS Logo
FMS

Manifest for madsuverænitet NOAH er med i ny alliance

Sammen med Frie Bønder - Levende Land, Den Grønne Ungdomsbevægelse, Mellemamerika Komitéen, Global Aktion, Københavns Fødevarefællesskab, Roskilde Fødevarefællesskab, Aarhus Nord Fødevarefællesskab og Degrowth Copenhagen lancerer vi et Manifest for Madsuverænitet, der samtidig markerer genstarten af alliancen Forum for Madsuverænitet!

18. juni 2024 · Kl. 09:38 Nyhed

Uddrag fra manifestet: 

"Vi har mistet kontrollen over vores land, vores mad, vores miljø, og over vores samtid og fremtid. Næsten halvdelen af det danske landskab er dækket af marker, hvor der dyrkes dyrefoder, og omkring 60 % af den danske jord er mestendels ejet af en relativt lille flok individer. Mange af dem er såkaldte “svinebaroner”, som leverer deres animalske produkter til en endnu mindre gruppe fødevaregiganter, der efterfølgende sender næsten hele molevitten til udlandet. Samtidig higer vores vandmiljø febrilsk efter vejret, druknet i gylle og andet pis.

Vi insisterer på, at vores madsystemer og vores landbrug er et demokratisk anliggende. Jorden tilhører os alle, og sammen skal vi genvinde suveræniteten over vores landbrugsland. Til gavn for alt levende - både i nutidige og fremtidige generationer."

Læs hele manifestet nedenunder. 

NOAH Madsuverænitet

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!