patenter

patenter Oplæg om patentering af natur på Jyderup Højskole

10. april 2014 · Kl. 12:44 Nyhed

Er det muligt at tage europæiske patenter på dyr og planter? Og hvad vil patentreformen betyde for vores fælles natur, biodiversitet og fødevaresikkerhed?

Det vil NOAH debattere d. 24. april på Jyderup Højskole. Den vestsjællandske højskole inviterer nemlig til flere dages Bootcamp om den forestående folkeafstemning.

Der er sikkert mange danskere, der spørger sig selv, hvad det lige er, det går ud på med den patentdomstol – hvis de da overhovedet har hørt om den.

Det kan man blive meget klogere på d. 24. april på Jyderup Højskole. Her vil Rasmus Nørlem Sørensen give et overblik over argumenterne for og imod en patentdomstol, Initiativet imod softwarepatenter vil fortælle om softwarepatenter i EU og NOAH vil fortælle om patenter på liv og natur – med og uden den nye patentdomstol

Patent på broccoli?

Den offentlige debat har hidtil handlet om, hvorvidt et ja d. 25. maj skaber vækst og danske arbejdspladser, men der er meget andet på spil. NOAH vil gerne bidrage til debatten ved at fokusere på patentering af liv og natur – et emne, der er i rivende udvikling for tiden.

”Patentering af planter er ikke tilladt i EU-lovgivningen. Alligevel har vi på det seneste set, at der er givet patent på typer af broccoli, tomat og peberfrugt i det europæiske patentsystem ”, siger Marie Holt Richter fra NOAH.

Hvordan kan det ske? Og hvilken betydning har det for natur, miljø, klima og fødevaresikkerhed? Det vil NOAH berette om d. 24. april.

”I debatten taler de fleste om virksomheder eller IT, og de færreste tænker over, at patentering også vedrører liv og natur Det er et spændende, men også et meget alvorligt emne, der potentielt har store konsekvenser for kloden”, siger Marie Holt Richter.

NOAHs oplæg foregår mellem kl. 13 og 15 torsdag d. 24. april.

3 dages Bootcamp om patentdomstolen

Jyderup Højskole vil med arrangementet forsøge at ruste danskerne til afstemningen i maj.

Torsdag d. 24. april, hvor NOAH vil holde oplæg, er ”Vidensdag om patentdomstolen”.

Dagen efter, fredag d. 25. april, er ”Vidensproduktionsdag”, hvor der arbejdes med problemstillingerne i workshops. Dagen efter vil der være et offentligt debatmøde, hvor bl.a. Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU deltager.

De forskellige møder samt spisning er gratis. Overnatning fra torsdag til fredag koster 100 kr.

Læs mere og tilmeld dig på Facebook: https://www.facebook.com/events/1409559619311262/?ref=51&source=1

Læs mere og tilmeld dig på Jyderup Højskoles hjemmeside:

http://xn--jyderuphjskole-xqb.dk/tilmelding-til-patentdomstol/

NOAHs kampagne op til afstemningen om patentdomstolen samt Jyderup Højskoles patendomstols-bootcamp er begge støttet af Europanævnet          

EuropaNævnet

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!