dødfisk

Greenwashing Plastik er først og fremmest forurening

15. september 2020 · Kl. 10:36 Nyhed

I øjeblikket kører Plastindustrien en stor kampagne, hvor de fortæller os, at vi skal tale “realistisk omkring plast”.

De fremhæver på plakater i hele byen, at plast også er fritid og sundhed. Det er rigtigt, at plastik kan benyttes til mange brugbare ting. Men Plastindustrien glemmer at nævne, at der i 2017 blev produceret 322 millioner tons plastik på verdensplan, og at dette tal står til at blive firedoblet i 2050.

Meget af dette plast havner i naturen med katastrofale følger for miljøet - og nej, det er ikke som de havkajakker kampagnerne fremviser. 40 % af den plastik der produceres bruges til fødevareemballage. Overordnet set gælder det om at undgå plast så meget som muligt. Vi skal afvikle plast eller i det mindste genbruge det helt nødvendige og ikke firedoble en allerede absurd mængde.

Når Plastindustrien i en sådan kampagne søger at gøre en kompleks problemstilling til et spørgsmål om, at danskerne ikke kan have fritid eller et sundt liv uden plast negligerer de den egentlige problemstilling og snakker ned til os alle sammen.

Det er desværre et generelt problem, både fra industrien og politikernes side.

Hvis vi skal have en ærlig snak om de katastrofer, vi er på vej imod, og de løsninger der findes, ville det klæde industrien og politikerne at stoppe med de manipulerende kampagner og i stedet snakke lige ud af posen.

Så mindre spin og mere reel debat, Tak!
 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!