NOAH-aktivister protesterer mod minedriften i Indonesien
Foto: NOAH

International solidaritet STOP minedriften i Wadas, Java, Indonesien

Siden 2018 har de lokale beboere omkring landsbyen Wadas i den centrale del af Java kæmpet imod, at 114 hektar af deres frugtbare landbrugsjord, skal omdannes til et kæmpestort stenbrud til indvinding af andesit. Den indvundne andesit skal anvendes til konstruktion af megadæmningen, Bener Dam, i nærheden.

18. marts 2022 · Kl. 13:46 Nyhed

8. februar 2022 infiltrerede 250 politibetjente og militærpersoner landsbyen Wadas, der ligger i Bener-distriktet i den sydlige del af det centrale Java, Indonesien. Betjentene ankom uden varsel, bevæbnet med skjolde, våben og politihunde, og hævdede, at de var der for at overvågede landmåling i forbindelse med mineprojektet.

Men deres tilstedeværelse blev hurtigt voldelig, hvor politiet angreb, intimiderede og vilkårligt arresterede lokale beboere, både i deres huse og i lokale moskeer. Politiet forhindrede også, at offentlige advokater kunne yde juridisk bistand til de tilbageholdte beboere på politistationen. Mindst 63 mennesker, herunder 13 børn, blev anholdt.

Dette angreb er det seneste i en række af undertrykkende aktioner mod Wadas-samfundet, som i de sidste fire år har protesteret mod andesitminen, som er tiltænkt at skulle levere materiale til opførelsen af ​​Bener-dæmningen i nærheden.

Du kan bakke op om deres modstand ved at sende et foto eller en video med et budskab om solidaritet og brug disse hashtags: #WadasMelawan #SaveWadas #WadasTolakTambang #PulihkanIndonesia

Vores krav er at:

  1. Statens administratorer skal overholde forfatningsdomstolens afgørelse og annullere processen med at erhverve stenbrudsområdet til Bener-dæmningen;

  2. Guvernøren for Central Java skal tilbagekalde tilladelsen (IPL) og standse landmålingen til mineområdet i landsbyen Wadas;

  3. Det indonesiske nationale politi skal stoppe den overdrevne magtanvendelse i håndteringen af demonstranterne; og

  4. Chefen for det indonesiske nationale politi skal sikre, at enhver politik udstedt af den nationale politiinstitution og politibetjentenes handlinger i felten ikke er i modstrid med eksisterende love og regler, og at betjentes brug af skydevåben bliver grundigt evalueret.

Læs mere om hele sagen og støtteaktionen her.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!