justice
justice

Virksomheder, bæredygtighed og menneskerettigheder Vi vil have en lov

I går d. 17 maj afholdte Europa-udvalget et vigtigt samråd om et nyt EU-direktiv om virksomhedernes due diligence i forbindelse med bæredygtighed (CSDDD), der skal regulere virksomheders overtrædelser af menneskerettigheder og miljøødelæggelse i deres globale værdikæder. NOAH mener, at det primære mål for en sådan lov må være effektivt at beskytte både mennesker og planeten.

18. maj 2022 · Kl. 10:03 Nyhed

EU-direktivet er et første skridt i den rigtige retning, men det har stadig en del mangler, som risikerer markant at begrænse lovens positive indvirkning på menneskerettigheder og miljø. Vi lægger os derfor op ad European Coalition for Corporate Justices (ECCJ) omfattende analyse af, hvordan direktivet kan styrkes så rettigheder og miljø kommer før profit.

NOAH vil som en del af en ny omfattende koalition med bla. Friends of the Earth Europe og European Coalition for Corporate Justice lægge pres på den danske regering, for at vi kan få en dansk lov der sikrer at danske virksomheder overholder menneskerettigheder og bæredygtighed i alle led af deres værdikæder.

Det er på tide, at vi får en national lovgivning der dækker samtlige danske virksomheder og deres globale aktiviteter. Danske regeringer har alt for længe nølet med, at få sat en sådan lovgivning på dagsordenen på trods af at flere EU lande allerede har vist, hvordan det kan gøres. Vi opfordrer til at de danske politikere inddrager ECCJs analyse i det videre arbejde med både en dansk lov og EU-direktivet.

NOAH delte sine perspektiver til et udvalgsmøde i sidste uge d. 12 maj. Hvordan det gik, kan du se her

 

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!