Mercosur-aftalen vil forøge afbrændingen af Amazonas
Mercosur-aftalen vil forøge afbrændingen af Amazonas

Mercosur Vidnesbyrd mod EU/Sydamerika handelsaftalen

NOAHs søsterorganisation Friends of the Earth Brasilien turnerer Europa for at stoppe den omstridte EU-Mercosur handelsaftale mellem EU og fire lande i Sydamerika. Vi giver ordet til dem!

19. april 2023 · Kl. 13:44 Nyhed

I seks vidnesbyrd vil du høre nogle af de mange argumenter mod handelsaftalen, der populært kaldes 'biler for bøffer aftalen'. Løsningerne på klima- og miljøkriserne er hverken biler eller bøffer - og det er kun toppen af isbjerget, når vi taler om EU-Mercosur aftalen.

Find vidnesbyrdene her.

Brasiliens forrige præsident var kendt for at fare uhæmmet frem mod den oprindelige befolkning og andre der bor i eller nær Amazonas. Der skulle bare ryddes land til dyrkning af soja – uden hensyn til miljø og menneskerettigheder.

Efter valget har 'Lula' da Silva overtaget præsidentposten, og selv om Lula tidligere har udtalt sig positivt om at beskytte landets oprindelige befolkning, er det endnu for tidligt at vide, om der er en ny politik på vej. Det vil selvsagt have betydning for Brasiliens økonomi, hvis man kan udvide eksporten af soja og kød til EU.

Selvom der er usikkerhed om hvad den nye politiske situation i Brasilien vil betyde, ved vi dog så meget, at den brutale udryddelse af regnskovsbeboeres livsgrundlag er fortsat i nabolandet Paraguay, der også er med i Mercosur-aftalen – jf. den fotoreportage som NOAH og Global Aktion fremviste for nogle måneder siden.

Læs videre om EU-Mercosur aftalen her.

 

konsekvenser

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!