Er biogas grøn?
Er biogas grøn?

Er biogas grøn?

Slutter
Alken Mejeri
Emborgvej 115, 8660 Skanderborg

Enhedslisten inviterer til oplæg og debat med en NOAH-aktivist!

Kommunerne er forpligtede til at bidrage til at opfylde klimalovens målsætninger. Derfor bestormes kommunerne i denne tid af firmaer, der tilbyder løsninger i monsterstørrelse:

  • I Torrild i Odder Kommune, tæt på kommunegrænsen til Skanderborg, vil firmaet ADA Green Energy bygge biogasanlæg på 20 ha kombineret med solceller på 150 ha og vindmøller med power-to-X-anlæg på et tilsvarende stort areal.
     
  • I Høver ved Galten i Skanderborg Kommune ønsker firmaerne Bigadan og Ecosolar at opføre et lignende anlæg.

Biogas spiller altså en betydelig rolle i planerne. Men hvad er biogas egentlig for noget, og hvilke konsekvenser har denne energikilde for klimaet, landbruget og de mange mennesker, der bliver berørt af produktionen?

For at så mange som muligt kan blive klogere på de mange problemer, der er forbundet med biogas, har Enhedslistens lokalforeninger i Odder og Skanderborg inviteret Jacob Sørensen fra miljøorganisationen NOAH til at fortælle om biogas. Jacob er specialist på området og vil også forklare, hvorfor NOAH ikke mener, at store biogasanlæg er svaret på klimakrisen - eller andre kriser.

Mød op, bliv klogere, og deltag i debatten!

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!