nabo til en svinefabrik
nabo til en svinefabrik

Film og folkekøkken: Nabo til en svinefabrik

Slutter
Folkets Hus
Stengade 50, 2200 København

Har du tænkt over, hvordan det er, at være nabo til en af Danmarks kæmpestore svinefabrikker? Eller hvorfor, der stadig ikke er en politisk plan for at ændre det danske landbrug så vi kan komme ud af den økologiske krise vi står i? Kom med og nyd lækker vegetarisk mad og se den korte Greenpeace-dokumentar “Nabo til en Svinefabrik”. Efter filmen vil der være oplæg af filmens skaber, journalist Kristian Sloth.

Program for aftenen:

Kl. 18.00: Velkommen!

Kl. 18.10: Visning af filmen "Nabo til en svinefabrik"

Kl. 18.40: Oplæg fra filmskaber og journalist Kristian Sloth

Kl. 19.00: Økologisk, plantebaseret folkekøkken ved Det Gode Selskab og kort oplæg ved Linne fra Mosegaarden Jordbrug der har leveret grøntsagerne. 

I løbet af aftenen kommer vi ind på, hvordan lokalsamfund i Danmark påvirkes når der bliver lavet svinefabrikker i deres nærområde, og vi diskuterer hvad der skal til for at ændre landbruget i Danmark og EU. En vigtig grund til at Danmarks landbrug er domineret af monokultur og industriel animalsk produktion, er EU’s fælles landbrugspolitik (CAP).

Emmeline Werner og Ingvild Haukeland fra NOAH fortæller om EU's fælles landbrugspolitik, og hvorfor vi er nødt til at ændre den for at skabe et landbrug, der respekterer småbønder, miljøet og klimaet. På trods af det presserende behov for politikker, der støtter små, regenerative landbrug, har de politiske beslutningstagere nemlig besluttet sig for en fælles landbrugspolitik, der prioriterer det industrielle landbrug.

I oktober er der Good Food Good Farming Days, hvor civilsamfund i hele Europa samles for at kræve en fælles landbrugspolitik, der baner vejen ud af den økologiske krise. På trods af opfordringer fra borgere, små jordbrugere, klimaaktivister, forbrugere, naturelskere og dyrevelfærdsgrupper til en omlægning af den fælles landbrugspolitik besluttede beslutningstagerne i juni 2021 en politik, som vil drive os yderligere ind i en økologisk og social krise, samtidig med at reformen præsenteres som grønnere og mere retfærdig.

Virkeligheden er, at med disse beslutninger manifesterer beslutningstagerne status quo, idet de investerer milliarder af euro i en business as usual-tilgang og udbetaler størstedelen af pengene i form af blind støtte per hektar.

Læs mere om kampagnen Good Food Good Farming: www.goodfoodgoodfarming.eu

Finansieret af EU-programmet IMCAP og Europa-Nævnet

disclaimer

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!