Fra dyrefabrikker til madsuverænitet - EU's industrielle landbrugspolitik og de gode lokale alternativer
Dansk landbrug har den seneste tid været i vælten - særligt grundet dens enorme forurening f.eks i form kvælstofudledning i vores vandmiljøer og drivhusgasser såsom metan i vores atmosfære. Men også fordi at det ellers hyldede princip om at "forureneren betaler" aldrig rigtig virker til at gælde for landbruget.
Ja med Den grønne trepart er det faktisk omvendt: det er alle os andre der skal betale det industrielle landbrug for at stoppe med bidrage til iltsvind i vores fjorde og opvarming af vores klima.
Men hvordan er vi nået hertil, og hvad er de gode lokale alternativer til det industrielle landbrugs blindgyder?
Kom til gratis oplæg i Alkes Haves Forsamlingshus i Knabstrup, hvor Emil Brix fra Miljøbevægelsen NOAH vil fortælle om hvordan EU's fælles landbrugspolitik har bidraget til udviklingen mod de enorme industrielle og animalske bedrifter, som karakteriserer det danske landbrugslandskab i dag.
Mød Miljøforeningen Tuse Næs og hør om hvordan de arbejder mod etableringen og udvidelsen af "svinefabrikker", der hvor de bor. Samt hvordan de er med til at opbygge en landsdækkende bevægelse mod fabrikslandbruget ved navn Landsforeningen mod svinefabrikker.
Hør Tannie Nyboe fra det lokale regenerative jordbrug Mosegårde fortælle om, hvordan man kan dyrke jorden på en måde, der genopbygger naturresourcerne. Samt om hvad fællesskabsejet jordbrug er for en størrelse, og hvorfor små diverse brug bidrager mere til livet på landet.
Deltagelse er gratis, og kræver blot at man udfylder tilmeldingsformularen nedenunder.