Borgerne kan ændre Europas energisystem

Energi Borgerne kan ændre Europas energisystem

Over halvdelen af befolkningen i EU kan potentielt fremstille deres egen vedvarende elektricitet i 2050.

7. oktober 2016 · Kl. 16:57 Nyhed

Over halvdelen af befolkningen i EU kan potentielt fremstille deres egen vedvarende elektricitet i 2050.

Ny forskning viser, at der er et stort potentiale for fremtidige vedvarende energiprojekter ejet af borgere i Europa. Der er behov for at skabe et demokratiseret energisystem, hvor såkaldte energiborgere selv producerer egen elektricitet.

Potentielt kan 264 millioner borgere fremstille 45 procent af EU’s elektricitet i 2050. Det svarer til, at 1 ud af 2 EU-borgere på det tidspunkt kan sørge for eget forbrug af el.

Molly Walsh er kampagnemedarbejder for fællesejet energi i Friends of the Earth Europe. Hun siger om rapporten:

”Dette viser, at folket har magten til at revolutionere Europas energisystem ved at genvinde magt fra store energiselskaber og sætte planeten først. I europæisk og national lovgivning har vi brug for at stadfæste folkets ret til at producere deres egen vedvarende energi.”

Læs mere i rapporten ”The Potential for Energy Citizens in the European Union”, som er lavet af CE Delft – en uafhængig research- og konsulentvirksomhed.

Rapporten er bestilt af European Renewable Energies Federation, Friends of the Earth Europe, Greenpeace og European Federation of Renewable Energy Cooperatives.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!