zine
zine

Nyt zine fra ØkoKøn Krop

ØkoKøns femte zine tager udgangspunkt i (menneske- og andet-end-menneske) kroppe. Med temaet ønsker vi at undersøge, hvordan forskelligartede kroppe bebor og begår sig på Jordkloden. Hvilke muligheder og begrænsninger sætter samfund for én alt efter hvilken krop man er født i? Hvad vil det overhovedet sige at være krop i verden?

14. juni 2022 · Kl. 14:26 Nyhed

Kroppen er udgangspunktet hvorfra- og hvormed vi sanser verden; mediet der forbinder os i et netværk af relationer. Kroppen kan definere tilhørsforhold og
privilegier, i en verden hvor de herskende strukturer promoverer den mandlige, hvide og kropskapable krop. Samtidigt er det de fra normen afvigende kroppe; kvinder, queers, racegjorte kroppe og kroppe med handicap, der går forrest i kampen for miljøretfærdighed, imod undertrykkelse af mennesker og natur.

Vi ønsker at at se kroppe fra forskellige arenaer, den politiske, filosofiske, biologiske... Vi vil gerne åbne op for kropsforståelsen og stille spørgsmålstegn til herskende idealer for kroppe; udfordre den binære verdensforståelse og promovere mangfoldighed frem for monokultur.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 18.300 i 2024). Tusind tak!