økokøn

Grænser NOAH ØkoKøn søger indhold til nyt Zine

I Zine 4 skal vi undersøge, udforske og udfolde grænser og begrænsninger gennem forskellige temaer. Vi skal krydse grænser, åbne grænser og skabe nye grænser.

18. august 2021 · Kl. 13:43 Nyhed

Vi vil forsøge afdække begrebet ‘grænser’ og stille spørgsmålstegn ved, hvilke grænser vi kan sætte og hvilke vi kan åbne. Det kan være de faktiske grænser der omringer lande og nationalstater eller de personlige grænser, vi kan sætte om vores kroppe. Hvad sker der, hvis vi kaster Grænse-begrebet op, og bruger det til at forstå menneskers relation til fænomenet natur eller hinanden? Vi har sat mange grænser mellem os og den “økologiske verden” - hvad skal der til for at vi kan bryde dem ned?

Vi vil gerne diskutere, hvordan grænser begrænser og ødelægger, men også hvordan de kan være et redskab til at navigere i og med en kompleks verden. Det seneste stykke tid er det blevet tydeligt, hvordan grænser fostrer racisme både i og uden for Danmark.

Samtidig har vi fået en samtykkelov, der skal forebygge seksuelle overgreb ved at skabe juridisk grundlag for personlige grænser. Grænser spiller altså ind i mange af de samfundsproblematikker der er oppe i tiden, og vi i ØkoKøn ønsker at sætte spotlight på de mange definerede og udefinerede bomme fra flerartede perspektiver.

Derfor vil vi gerne have dit bidrag til at forstå grænser i mange forskellige kontekster - det kan være gennem personlige historier, politiske tekster, digte, malerier eller andre kunstneriske formater der fungerer på tryk.

Hvis du har et bidrag, kan du sende det til sarah@noah.dk

Vi glæder os til at høre fra dig!

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!