forside

ØkoKøn Første udgivelse

NOAH har fået et nyt program: Økokøn. Programmet har fokus på klima- og miljøproblemstillinger i relation til køn, ligestilling, privilegier og undertrykkelse.

13. marts 2019 · Kl. 20:49 Nyhed

Ulighed mellem køn er fortsat en stor udfordring. Kvinder, queer-personer, racegjorte kroppe, kroppe fra oprindelige folk og transkønnede kroppe er de mest undertrykte og usynlige i kampen for rettigheder til territorier, til egen krop, og eget liv. Naturen bliver underlagt menneskers magt, ligesom de såkaldte afvigende kroppe er pålagt at skulle passe ind i, hvad der dikteres som normer.

De sociale og undertrykkende magtstrukturer, der former vores samfund, muligheder og roller skal udfordres, for at kæmpe for en retfærdig og bæredygtig verden. NOAH Økokøn udfordrer og refekterer over egne privilegier og arbejder for, at alle køn og grupper har samme muligheder.

Den 8. marts, markerede NOAH ØkoKøn kvindernes kampdag med et infomøde om den nye gruppe og lanceringen af et 'zine' med perspektiver på køns- og miljøretfærdighed.

Økokøn fik fantastiske bidrag til første udgivelse af zinet, med forskellige perspektiver på miljø- og kønsretfærdighed fra blandet andet Black Lives Matters, KONFRONT og aktivister fra ØkoKøn.

Støt NOAH

Din støtte er altafgørende for, at vi kan levere et stykke arbejde, der gør en forskel

Ved at støtte NOAH bidrager du til kampen for en retfærdig, bæredygtig og solidarisk verden. Din støtte betyder, at vi kan arbejde uafhængigt, opnå større indflydelse og organisere flere kloden rundt.

Du kan nemt oprette en fast støtte via betalingsservice.

Eller du kan fx støtte via MobilePay eller bank. Hvis du opgiver dit cpr.nr. ved indbetalingen er din gave fradragsberettiget (op til kr. 17.000 i 2021). Tusind tak!